Een geboortesteen, de wonderlijke, kleurige, sierlijke maar, vooral betaalbare wereld.

Bij de maand van je geboorte hoort een edelsteen. Zo´n edelsteen wordt een geboortesteen genoemd. Bij ons krijg je een prachtig swarovski kristal in de kleur van je geboortesteen of maandsteen.Je kunt kiezen voor een geboorte of maandsteen in een zilveren of in een gouden hanger! Wat past het beste bij jou, of bij de persoon aan wie jij deze geboorte of maandsteen cadeau geeft?

De geschiedenis van de geboortestenen is oud.

Heel lang geleden hadden de stenen zelfs helende en magische krachten. Een steen kon het weer beïnvloeden,  een ziekte genezen en je leven een positieve wending geven. Al voor de Bijbelse tijd werden edelstenen gebruikt om te genezen. In het oude Azië werden edelstenen gebruikt om zieken beter te maken. Daarbij werd ook gekeken naar de stand van de sterren en zo komen de edelstenen bij de verschillende sterrenbeelden.

Geboortesteen of maandsteen als cadeau.

Je kunt ook kiezen voor een steen die niet alleen symbool staat voor je geboortemaand maar bijvoorbeeld een swarovski kristal die bij de geboorte van je kinderen hoort, je huwelijksdag, het sterrenbeeld van je vader of moeder. Het gaat erom dat jij de steen mooi vindt en dat de steen je herinnert aan een speciale gebeurtenis. Dit maakt geboortestenen of maandstenen een bijzonder cadeau. 

Geboortestenen horen bij de maand waarin je bent geboren.

Het gebruik en geloof in deze stenen is al heel oud. Verre voorouders droegen al stenen met zich mee die een speciale betekenis hadden en waar zelfs helende krachten aan werden toegeschreven. Edelstenen beschermden de drager tegen slechte invloeden en brachten soms zelfs geluk! Kreeg je dan ook nog een edelsteen die hoorde bij de maand waarin je was geboren dan bracht dat nog meer geluk en extra bescherming.

Het geloof in de bescherming van de geboortestenen en maandstenen.

Al heel lang dragen mensen voorwerpen die beschermen voor al het onheil dat boven ons hoofd zou kunnen hangen. Je kunt natuurlijk een botje van een dier gebruiken, een mooi takje of het pootje van een konijn maar wat zou beter helpen dan een prachtige steen? Vrijwel alle oude culturen waren gefascineerd door de mooie stenen. De turkoois werd een bijna heilige steen. Deze werd in veel culturen gebruikt als een sterk amulet maar zou ook beschermen tegen het ‘boze oog’.
Kies daarom nu bij ons jouw passende hanger van zilver of goud met jouw zelf uitgekozen geboortesteen of maandsteen. Geef de tekst door die jij wilt laten graveren en wij zullen er de mooiste hanger voor jou van maken!!

Je geboortesteen kiezen

Wanneer jij een zilveren hanger wilt met je geboortesteen erin, zal je ook moeten weten welke geboortesteen je nodig hebt. Geef jij een geboortesteen cadeau aan iemand moet je ook zeker weten welke geboortesteen je nodig hebt. Er zijn 12 maanden in de maand dus ook 12 verschillende geboortestenen! Om jou een beetje te helpen met je keuze staat hieronder een voorbeeld van de collectie Swarovski kristallen in de kleuren van de geboortestenen. Bij iedere maand hoort een eigen edelsteen en dat ziet er als volgt uit:

 • Geboortesteen Januari: Granaat (donkerrood)
  De granaat is hard en werd in het verleden door Aziatische stammen voor kogels gebruikt. Gezien als "heldensteen" staat deze steen vooral voor moed, macht, gezag, geloof en genade.

 • Geboortesteen Februari: Amethist (paars)
  De amethist is een prachtige violet steen. Volgens de geschiedenis de favorieten steen van de heilige Valentijn waar later Valentijnsdag naar vernoemd is. De steen zou ook wondergoed voor huid zijn!

 • Geboortesteen Maart: Aquamarijn (licht blauw)
  Deze prachtige steen is vernoemd naar het zeewater en wordt gezien als een symbool van liefde, hoop en veiligheid. Een aquamarijn zou wonderen doen voor een huwelijk dat wel aan een oppepper toe is.

 • Geboortesteen April: Diamant (transparant)
  De hardste van alle edelstenen en de meest besproken. De verhalen rond de steen zijn talloos en 'Diamonds are a girl best friend'! Het bezit van een diamant zou de eigenaar rijkdom brengen.

 • Geboortesteen Mei: Smaragd (groen)
  De lentesteen is de groene smaragd. De steen wordt in verband gebracht met helderziendheid. De steen geeft de drager wijsheid en geduld, het versterkt de liefde en kan slechtziendheid verhelpen.

 • Geboortesteen Juni: Licht amethist (licht paars)
  De steen heeft zijn naam te danken aan een griekse mythe. De mooie nimf Amethis zag niets in de wilde god Bacchus en vraagt de godin Diana om hulp. Deze verandert de nimf in een steen op het moment dat Bacchus haar aanraakt. De ontstuimige god geeft de steen de naam van zijn favoriete wijn, violet.

 • Geboortesteen Juli: Robijn (donker rood)
  De koning onder de stenen. De schitterende rode kleur maakt de steen het symbool voor passie en liefde. De steen kan ook beschermen tegen ongeluk en geeft moed en gezag.

 • Geboortesteen Augustus: Peridot (licht groen)
  Ook wel de steen van de zon genoemd door de Egyptenaren. De peridot zou een huwelijk geluk brengen, zelfvertrouwen geven en fysieke kracht! Ook zou de steen het verouderingsproces vertragen, waardoor het de misschien wel één van lievelingsstenen van Cleopatra was.

 • Geboortesteen September: Saffier (donker blauw)
  Deze hemelse steen is blauw! Deze steen zou beschermen tegen vergiftiging zelfs tegen giftige slangen! Daarnaast kan de steen allerlei lichamelijke klachten genezen. Het leukste van deze steen is dat het eerlijkheid herkent. Wanneer de steen gedragen wordt door iemand die niet eerlijk is verliest de steen zijn glans.

 • Geboortesteen Oktober: Rozenkwarts (roze)
  Het is de steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Het is kalmerend, geruststellend en helpt bij trauma's. Rozenkwarts zal ook vertrouwen en harmonie herstellen. Op emotioneel niveau is rozenkwarts de beste genezer!

 • Geboortesteen November: Topaas (licht bruin/ geel)
  De topaas maakt mannelijk aantrekkelijk en intelligent en vrouwen vruchtbaar en gelukkig. De steen zou een depressie voorkomen en beschermen tegen een plotselinge dood. De drager van de steen krijgt kracht en verhelpt tegen iedere angst.

 • Geboortesteen December: Turkoois (turquoise)
  De "heilige" steen word hij ook wel genoemd. De steen waarschuwt tegen aankomend gevaar wanneer hij van kleur verandert. De turkoois beschermt tegen het 'Boze oog' en brengt de eigenaar rijkdom. De hemelse kleur zegt misschien wel genoeg, een stukje hemel op aarde!