Arabische naam kettingen

Arabische naam kettingen worden steeds populairder. Zelfs beroemdheden dragen een dergelijke Arabische naamketting. Dit betekent dus dat dit soort gepersonaliseerde sieraden niet alleen trendy zijn, maar ook hedendaagse sieraden.

Het verhaal achter het Arabisch

Ongeveer 380 miljoen mensen verspreid over verschillende landen spreken Arabisch. Het is eveneens de taal van de Koran; het heilige boek van de islam. Mede hierom wordt Arabisch als de moedertaal van de islamitische wereld gezien.

Anders dan het alfabet van veel westerse talen, heeft het Arabische alfabet 28 letters. Bovendien wordt het Arabische geschrift van rechts naar links geschreven. Daarnaast kent het Arabisch slechts drie klinkers; dit zijn er een stuk minder dan de klinkers die in westerse talen voorkomen. Ook de grammatica is in vergelijking met westerse talen heel anders.

Voor iemand die Arabisch wil leren, echter geen Arabische achtergrond heeft, kan dit dus een moeilijke opgave worden. Ook het uitspreken van de Arabische taal zal lastig worden, omdat veel Arabische klanken niet in het Nederlands voorkomen.

Arabische naam kettingen

Gelukkig hoef je voor het laten maken van een Arabische naam ketting geen Arabisch te spreken. Iedereen die ooit een stuk in het Arabisch heeft gezien, weet hoe elegant dit eruit kan zien als het is verwerkt in een sieraad zoals een Arabische naamketting. De scriptstijlen zijn prachtig, uniek en vooral heel mooi om naar te kijken. De enige beperking voor deze halskettingen is dat alleen degenen die Arabisch kunnen lezen het woord kunnen lezen dat op het naamplaatje is gegraveerd. Maar wellicht maakt dit het ook weer enigszins mysterieus. ;-)

Heb je een eigen ontwerp voor een Arabische ketting? Ga dan snel naar deze pagina en ga aan de slag om je eigen sieraad te ontwerpen.

Maak het persoonlijk met een Arabische naam ketting

Als het gaat om het vinden van unieke, op maat gemaakte sieraden, is er niets mooiers dan een ketting met Arabische naam. Dit soort hangers zijn net als elke andere ketting met naam gegraveerd op een zilveren of gouden metaallegering, echter nu met een toegevoegde twist van het Arabische lettertype.

Het is een fantastische manier om een persoonlijk tintje te geven aan een alledaags sieraad. Afhankelijk van het ontwerp en de voorkeur van materialen kunnen deze kettingen met Arabische naam een verfijnde en moderne uitstraling hebben. Het belangrijkste is dat ze een uniek kenmerk van individualiteit hebben zodra ze worden gegraveerd met jouw zelfgekozen naam. Hierdoor is een ketting met Arabische naam ook één van onze cadeautips op gebied van mooie sieraden.

Arabische naamkettingen in diverse stijlen

Wij hebben diverse Arabische naam kettingen in ons assortiment. Zowel in zilver als goud, en ook vergulde Arabische sieraden behoren tot ons assortiment. Een ketting met Arabische letters geeft elke outfit een stralende touch.

Naast de materiaalkeuze, heb je natuurlijk ook keuze op gebied van het type Arabische sieraad. Naast de populaire Arabische naamkettingen, zijn er ook eenvoudige plaatjes met daarop een Arabisch woord of zinnetje.

Wel geïnteresseerd in een sieraad met Arabische naam, maar ben je niet per se op zoek naar een ketting met Arabische naam? Bekijk dan eens onze armbanden met naam of laat een ring graveren met een Arabische tekst.